Policista brutálně zaklekl dívku. Naprosto neakceptovatelné, reaguje policie

O incidentu, který se stal 17. února na Nádražní ulici v Praze, jako první informoval deník Blesk, kterému se podařilo získat i video. Na záběrech je vidět policistu ve slavnostní uniformě, jak se snaží zpacifikovat dívku ležící na dlážděné silnici u obrubníku. "Narovnej ty nohy! Jménem zákona," křičí policista. Je také slyšet plačící dívku, jak volá: "Nechte toho!"

Přibližné místo incidentu:

"Dyť jí je, k***a, devatenáct!" volá žena, která stojí mimo záběr. Policista se na ni podívá a odpovídá: "To je úplně jedno! Jménem zákona, ať narovná ty nohy!"

"Lásko, lásko, klekni si na ni," volá policista na policistku. Krátce na to přijela na místo policejní hlídka.

Podle Blesku byli policista i policistka, kteří jsou v soukromém životě partneři, opilí. Muž měl nadýchat 2,6 promile, žena 1,6 promile.

Na video se můžete podívat níže:

Policejní ples

V pátek 16. února se tady na Žofíně konal slavnostní ples pražského policejního ředitelství. Policista z oddělení hlídkové služby se ho také zúčastnil.

Ve slavnostní uniformě pak s několika lidmi pokračoval do podniku na Smíchově. Tam se právě konala akce pro LGBT komunitu. Opilý policista měl začít řádit už uvnitř. "Co já vím, tak měl zmlátit pět holek," popsal svědek. Vše pak vygradovalo vygradovalo venku před podnikem.

Neakceptovatelné, uvedla policie

Policie jednání odsoudila. "Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Selhání jednoho policisty bohužel poškozuje všechny ostatní. Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní," uvedla policie na síti X ve čtvrtek po poledni.

Na vyjádření policie reagoval ministr vnitra Vít Rakušan (STAN): "Děkuju za jasné vyjádření. Policie si nezaslouží, aby jí podobní lidé kazili jméno."

[chooze:article;value:531086]

"Mimo GIBS má případ na stole i služební funkcionář, který shromažďuje podklady ke kázeňskému řízení, jehož závěrem může být zproštění výkonu služby nebo propuštění. Služební funkcionář se zabývá i jednáním policistky," uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk pro TN.cz. Mluvčí GIBS Ivana Nguyenová pouze potvrdila, že se případem zabývají.

Vondrášek zkritizoval zákrok policistů na Babišově mítinku. Zakleknutí chlapce prověří GIBS (8/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.