Policista dopadl zločince ve svém volnu. Projel kolem něj na kole

Procházka centrem Ostravy-Poruby před noční směnou se pro policistu změnila v akci, při které skončil v poutech hledaný muž. "Projel kolem mě na jízdním kole a já jsem tohoto muže poznal," vysvětluje muž zákona Zdeněk Sladký.

Osmatřicetiletého recidivistu znal osobně. Během uplynulých let ho několikrát zadržel kvůli domácímu násilí. Právě kvůli bití partnerky soud násilníka poslal do vězení. Tam se mu ale dobrovolně nechtělo. 

[chooze:article;value:484732]

Policista ho sledoval ke vchodu do domu, do kterého hledaný vešel. Mezitím přivolal policejní hlídku a hlídal zadní vchod do domu. "Poté, co přijeli kluci na místo, jsem jim předal podrobný popis osoby, která se má ukrývat v domě," pokračoval Sladký. V každém patře společně kontrolovali místnost, kde jsou stoupačky a uzávěr plynu. Ve čtvrtém patře byly ale dveře zamčené.

"Muž se schovával v této technické místnosti, po zákonných výzvách tyto prostory opustil," dodal policista. Kolegové pak zadrženého převezli na služebnu, odkud putoval rovnou do věznice v Ostravě-Heřmanicích.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.