Policista, který zmlátil dívky v Praze, dostal padáka. Trest i pro přítelkyni

Šokující incident se odehrál v únoru na pražském Smíchově. Opilý policista ve slavnostní uniformě tam měl útočit na mladé ženy a pomáhat mu přitom měla jeho partnerka a kolegyně. Krátce po činu policista nastoupil na nemocenskou, na začátku dubna byl zproštěn výkonu služby a nyní skončil u policie úplně.

"Po dodržení všech procesních postupů, zákonných lhůt, práv a povinností všech zúčastněných stran byl policista propuštěn ze služebního poměru," uvedla policie ve čtvrtek na sociální síti X. "Propuštění proběhlo z důvodu porušení služebního slibu pro zavrženíhodné jednání, které má znaky trestného činu," dodala policie. Z tohoto důvodu policista nemá nárok na výsluhu.

Bez práce je momentálně i jeho partnerka. "Policistka byla zproštěna výkonu služby," sdělila policie. Znamená to, že žena nechodí do práce, ale je zatím stále policistkou.

Vyšetřování GIBS

Oběma aktérům navíc hrozí i vězení za činy, z nichž jsou již obvinění. "Policista z přečinu výtržnictví a ze zločinu těžké ublížení na zdraví. Policistka z přečinu výtržnictví," nastínila mluvčí GIBS Ivana Nguyenová již v dubnu. Tomáš S. může vyměnit policejní uniformu za tu vězeňskou až na deset let, jeho partnerka na dva roky. 

[chooze:article;value:546597]

​​K incidentu došlo v noci na 17. února. Policista byl ve slavnostní uniformě na plese pražského policejního ředitelství a později se vydal do podniku v Nádražní ulici na Smíchově. Tam probíhala akce pro LGBT+ komunitu a policista se začal chovat agresivně. Následně měl podle jednoho ze svědků napadnout pět dívek a potyčka pokračovala na ulici, kde ji natočili kolemjdoucí.

Video z napadení dívky šokovalo veřejnost. Podívejte se na záběry, a co k případu řekla policie na začátku dubna (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.