Policista měl na Karlovarsku schválně zapálit les. Chtěl jsem být akční, řekl

Sedmadvacetiletý policista byl také dobrovolným hasičem. Když v srpnu loňského roku požár vypukl, byl prvním, kdo volal na tísňovou linku. Požár údajně založil v lesích nedaleko přehrady Březová. Plameny tehdy zasáhly zhruba šest hektarů lesa.

Na místě zasahovalo devět jednotek hasičů a byl vyhlášen druhý nejvyšší stupeň požárního poplachu. Dostat plameny pod kontrolu se hasičům povedlo až po devíti hodinách.

[chooze:article;value:495154]

Podle vyšetřovatelů podezřelý aktivně požár hasil větvemi, dokud nepřijely hasičské jednotky. Když se ho vyšetřovatelé na místě ptali, co tam dělal, tvrdil, že si šel zaběhat. Tomu ale prý neodpovídalo jeho oblečení. Navíc byl prý už před požárem zraněný.

"Mohu potvrdit, že Generální inspekce bezpečnostních sborů se zabývá policistou, který je podezřelý z úmyslného zapálení lesního porostu na Karlovarsku. Momentálně je celá záležitost ve fázi vyšetřování. Bylo zahájeno trestní stíhání z přečinu poškození cizí věci," sdělila mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Požár v srpnu loňského roku způsobil škodu za více než 300 tisíc korun. Za trestný čin teď policistovi hrozí až tři roky vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.