Policista napadl několik dívek a jedné zlomil nohu. Teď je bez práce

Opilý policista, který v únoru na pražském Smíchově útočil na mladé ženy, je bez práce. "Řízení ve věci zproštění, které nadřízený s dotyčným vedl, skončilo a policista byl zproštěn výkonu služby," napsala policie na síti X.

"Nechodí do práce, je zproštěný výkonu služby. Je to stále policista, ale není ve výkonu," řekl pro TN.cz policejní mluvčí Jan Daněk. "Budeme čekat na výsledky vyšetřování GIBS a podle toho může být zvolený další postup," dodal.

[chooze:article;value:546965]

​K incidentu došlo v noci na 17. února. Zmíněný policista se byl ve slavnostní uniformě na plese pražského policejního ředitelství a později se vydal do podniku v Nádražní ulici na Smíchově.

Tam probíhala akce pro LGBT+ komunitu a policista se začal chovat agresivně. Následně měl podle jednoho ze svědků napadnout pět dívek a potyčka pokračovala na ulici, kde ji natočili kolemjdoucí.

GIBS původně případ vyhodnotila pouze jako výtržnictví, ale nyní může policistovi hrozit rekvalifikace skutku na ublížení na zdraví. Jedné z napadených totiž měl způsobit komplikovanou zlomeninu nohy, se kterou se zdlouhavě léčí.

Policista ze Smíchova promluvil. Už v minulosti byl potrestaný za přestupek (03/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.