Policista s partnerkou měl napadnout dívky na Smíchově. Oběma hrozí vězení

Známé záběry únorového incidentu ze Smíchova. A tady byli jeho hlavní aktéři ve čtvrtek v poledne, mířili do budovy Generální inspekce bezpečnostních sborů v Krči. Vyšli po necelé hodině. Dvojice si nesla v rukou papíry. Podle všeho v nich vyšetřovatelé popisují, z čeho jsou policisté obviněni.

"Policista z přečinu výtržnictví a ze zločinu těžké ublížení na zdraví. Policistka z přečinu výtržnictví," nastínila mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

[chooze:article;value:546597]

Tomáš S. může vyměnit policejní uniformu za tu vězeňskou až na 10 let, jeho partnerka na dva roky. Policistu už na začátku dubna zprostil nadřízený výkonu služby. To znamená, že musí být doma za polovinu platu. Jeho partnerka chodila až dosud normálně do práce.

Teď ji zřejmě čeká stejný postih. A pro oba bude pravděpodobně ještě hůř. "Po seznámení se se spisem bude následně rozhodováno o jejich propouštění," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Incident se odehrál v polovině února, skupina policistů se tehdy z plesu krajského ředitelství vydala do podniku na akci LGBT komunity. Tomáš S. oblečený ve slavnostní uniformě se měl ostře pohádat s několika dívkami a pak začít napadat je i členy ostrahy podniku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.