Policista ze Smíchova promluvil. Už v minulosti byl potrestaný za přestupek

Před pár lety komentoval pronásledování zfetovaného motorkáře, teď má Tomáš S. sám na triku pořádný opilecký průšvih. Mluvit o něm ale nechce. "Bohužel, nemůžu se teďka vyjadřovat. Bez právního zastoupení určitě ne," sdělil.

Policista je už od incidentu, tedy téměř měsíc, za plný plat na nemocenské. Ta mu končí o víkendu. V pondělí by se měl objevit v práci. "Jeho nadřízený připravuje podklady k zahájení řízení o zproštění výkonu služby," informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

[chooze:article;value:546538]

To ale nepůjde, pokud se nemocenská prodlouží. Jeho úplný odchod od policie pak zřejmě záleží i na tom, jestli Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) vyhodnotí jeho jednání jako přestupek nebo trestný čin. "V tom vidím určitě minimálně trestný čin výtržnictví. Druhá věc, kterou já bych v tom určitě hledal, je pokus o ublížení na zdraví, možná pokus těžké újmy na zdraví," řekl bezpečnostní expert a bývalý policista David Zámek.

Přestupek by v případě Tomáše S. nebyl první. Před časem měl při hádce s tehdejší přítelkyní vytáhnout zbraň. Pražská policie potvrdila, že už v minulosti vedla s dotyčným kázeňské řízení. Přestupek prý ale nebyl natolik vážný, aby byl zproštěn výkonu služby nebo propuštěn. "Byl řešen kázeňsky," nastínil Daněk.

Do baru v Nádražní ulici šel policista se známými po policejním plesu ve slavnostní uniformě. Akce byla vyhrazena pro LGBT+ komunitu. S několika účastnicemi se prý ostře pohádal a začal napadat je a pak i členy ostrahy podniku. "Dole jednoho, dal mu pěstí. A nahoře druhého. Prokazoval se průkazem, byl agresivní jak verbálně, tak fyzicky," popsal svědek události.

[chooze:article;value:546315]

"Bez právníka to komentovat nechci a ani nemůžu, nezlobte se," uvedl znovu Tomáš S. Nadřízení neřeší jen jeho, ale i jeho přítelkyni, která je policistka. I ona je na videu poměrně aktivní.

K incidentu dorazily hlídky z oddělení, kde slouží i sám Tomáš S. Podle svědků se k němu rozhodně nechovaly jako k běžnému agresorovi. Oddělení vnitřní kontroly bude řešit i jejich postup.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.