Policisté chystají před volbami protesty. Chtěli by přidat alespoň deset procent

První z protestních akcí se podle policejních odborů uskuteční buď přímo v týdnu před krajskými volbami, které jsou naplánovány na 20. a 21. září, nebo už v týdnu předchozím. O přesném termínu se prý stále jedná.

Podle předsedy Nezávislého odborového svazu Policie ČR Tomáše Machoviče navíc nepůjde o ojedinělý protest. Ve hře jsou prý i dlouhodobější protestní akce, které by mohly trvat i měsíc v kuse. Důvodem je především požadavek na růst platů pro příslušníky bezpečnostních složek. A to alespoň o deset procent.

[chooze:article;value:560669]

​Akci prý naplánovali záměrně před volbami do krajských zastupitelstev a do jedné třetiny Senátu, aby se politici zamysleli, co pro ně bezpečnost skutečně znamená. Podle předsedy Unie bezpečnostních složek Aleše Lehkého je ve hře i takzvaná modrá chřipka, tedy že by policisté ve větším počtu nahlásili, že jsou nemocní, a nedorazili do práce. Stávkovat totiž podle zákona nemohou.

Aktuálně prý odbory vyčkávají do 22. srpna, kdy budou mít další schůzku s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN). Právě tam by měli jednat o možném zvýšení platů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.