Policisté hledali ztracenou houbařku. Našli ji až díky sirénám

Čtyřčlenná skupina turistů, tři senioři a jejich mladší doprovod, vyrazila z Liberce do Lvové na Českolipsku ke Zdislavině studánce pro vodu. Jenomže je víc zaujalo množství hub, které nacházeli. Přestože mladý muž seniory nabádal, aby se drželi na dohled, jedna ze seniorek se nechala houbařskou vášní unést a ztratila se.

"Já jsem začal nacházet plno hub. A jak je začnete nacházet, tak už se neotáčíte po tom dalším člověku. A najednou tam nebyla," tvrdí syn ztracené seniorky.

"Žena se zbytkem skupiny komunikovala prostřednictvím mobilního telefonu, ale nebyla jim schopná popsat, kde momentálně je," vysvětlila hlavní problém v dané chvíli mluvčí policie Ivana Baláková. Jenže situace se dál zhoršovala. "Už nevěděla, kde je. Prostě se ztratila. Vypadával signál," dodává syn ztracené ženy.

[chooze:article;value:525034]

Obavy o ženu sílily s nastávajícím soumrakem. Nakonec se houbaři museli obrátit na tísňovou linku. Policisté vyjeli do lesů u obce Trávník. Tam ztracená žena ale nebyla. Neustále měli zapnutou sirénu a seniorky se ptali, zda je slyší. Nakonec ji živou a zdravou našli asi půl kilometru od Kunratických rybníků.

"Chtěli bychom upozornit všechny návštěvníky lesů na to, aby nepřeceňovali svoje schopnosti a dodržovali desatero našich doporučení," zdůraznila Baláková.

Policie do lesů zajíždí i preventivně, kde houbařům rozdává kromě letáků s radami, jak se neztratit, i předměty, které jim mohou pomoci. Pravidlem je dobré oblečení, nabitý telefon, dobrý zdravotní stav, nechodit sám, všímat si větších objektů a cest a užitečnou pomůckou může být třeba i píšťalka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.