Policisté na Slovensku vyšetřují vraždu novorozence. Tělíčko našli v okapové rouře

Slovenští policisté vyšetřují případ smrti novorozence, jehož tělíčko se našlo v sobotu v Rajci v okrese Žilina. Objevit ho měli nedaleko místní mateřské školy, informoval portál noviny.sk. Web citoval svědky, kteří tvrdili, že tělo bylo v okapové svodové rouře.

"V 18:30 jsme obdrželi telefonickou informaci o nálezu novorozence, který potřebuje ošetření. Na místo jsme vyslali okamžitě ambulanci rychlé zdravotnické pomoci. Záchranáři už bohužel ale konstatovali smrt," sdělila webu mluvčí záchranné zdravotní služby Petra Klimešová.

[chooze:article;value:557887]

​Policisté ještě týž den pozdě večer na sociální síti upřesnili, že má jít o vraždu. Podle nich dítě zabila jeho matka. "Po zajištění potřebných informací se podařilo podezřelou zadržet. 25letou ženu jsme převezli na služebnu," řekla pro tvnoviny.sk žilinská krajská policie. Jak přesně dítě zemřelo, ukáže nařízená soudní pitva.  

 

Podle informací portálu zoznam.sk nejde o první dítě, které zadržená přivedla na svět. "Má jich údajně už sedm, všechny porodila doma a všechny šly k adopci," uvedla podle webu jedna z místních obyvatelek.

Případ si převzal vyšetřovatel policejního okresního ředitelství v Žilině, který také zahájil trestní stíhání kvůli podezření na trestný čin vraždy. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.