Policisté naháněli opilé děti na motorce. Mladší z dvojice skončil v nemocnici

Jízda dvou dětí opilých dětí na motorce má ambice na to se stát odstrašujícím příkladem pro studenty autoškol. Uchazeči o řidičský průkaz se totiž v krátkém čase dozví, jak by se na silnici určitě neměli chovat.

Motocykl nebyl osvětlený a neměl ani registrační značky. Řidič neměl přilbu a nikdy nevlastnil řidičák. Spolujezdec navíc na malém stroji bez stupaček brousil špičkami o zem. Zbrklý újezd před policisty byl už jen třešničkou na dortu.

"Policisté si všimli motocyklu před desátou hodinou večer v ulici U Trati," řekla policejní mluvčí Iveta Kopecká. Mladík za řídítky jel tak nebezpečně, že motorka chvíli letěla vzduchem. Snažil se ztratit v ulicích města, ale nepočítal s překážkou v podobě přenosného oplocení.

[chooze:article;value:526241]

Řídil teprve 17letý chlapec, který se spolu se svým o rok mladším kumpánem snažil utéct. Nohy jim ale výrazně svazoval alkohol. Prvním v poutech byl řidič. Dechová zkouška u něj ukázala přes jedno promile. Spolujezdec nadýchal rovnou skoro dvě promile.

Policisté mladíky převezli na služebnu. Pro staršího si přijeli rodiče a mladší byl kvůli alkoholu v takovém stavu, že musel do nemocnice. Strážci zákona zatím výši trestu neoznámili, ale jelikož ještě nebylo řidiči 18 let, může počítat jen s polovičním trestem.

Opilý muž se sesunul z lavičky a usnul. Zaseknutý nemohl ven, pomohli až hasiči (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.