Policisté naháněli řidiče 60 kilometrů. Divokou honičku zastavil až semafor

Na semaforech je třeba občas zastavit, způsob jednoho řidiče se ovšem příliš nedoporučuje. Černý mercedes sloup semaforu přepůlil a zůstal v něm zaražený. Kola částečně ve vzduchu. Rána to musela být pořádná.

Auta si ráno všiml jiný řidič na 60 kilometrů vzdáleném dálničním nájezdu u Lovosic. Kličkovalo prý, jako by za volantem seděl někdo namol opilý. "Na místo okamžitě vyrazili policisté a snažili se tohoto podezřelého řidiče zastavit. Ten ale nedbal výzev k zastavení a snažil se policistům ujet," sdělil mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Silný vůz dokázal po dálnici ujíždět desítky kilometrů. Až když se ocitl v hlavním městě, začal souboj s policisty prohrávat. Nejdřív si poškodil kola, pak narazil do jiného auta a nakonec ho zastavil náraz do semaforu. Řidič pak už jen vypadl ze dveří.

[chooze:article;value:484705]

Policisté ho na místě zajistili a přišli na to, že není pod vlivem drog ani alkoholu. Komunikace ale i tak byla těžká. Devatenáctiletý mladík mluvil jen německy, ale nikdo z policistů německy neuměl. Nakonec se ale ukázalo, že důvodem ujíždění byla nejspíš absence řidičáku.

Na stejné křižovatce se vzápětí stala další nehoda. Auto tam srazilo chodce. Buď řidič, nebo chodec, možná i oba zřejmě věnovali větší pozornost mercedesu namotanému na semaforu než tomu, co se děje před nimi.

Chodec to však odnesl. "Devětatřicetiletý muž utrpěl úraz hlavy a měl zlomenou dolní končetinu. Záchranáři ho po ošetření a zajištění transportovali do nemocnice Bulovka," řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Mladík z mercedesu je podle policie zatím podezřelý z přestupku. Nepříjemné vysvětlování ho asi čeká doma. Auto totiž prý patřilo otci.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.