Policisté našli v lesoparku v Praze kostru. Souvisí s násilným trestným činem

Jde o záhadný případ, ke kterému policisté nechtějí nic říct. Akce je ale rozsáhlá, a tak se jedná zřejmě o něco zásadního. "V současné chvíli je celé trestní řízení neveřejné, a tak k tomuto případu nebudeme poskytovat žádné další informace," říká policejní mluvčí Richard Hrdina.

Rozsáhlé pátrání se konalo už v červenci také na Kladensku. Více než týden se v oblasti Vrapic pohybovali kriminalisté z pražského prvního oddělení. Po půl roce začali prohledávat další místo, lesopark v Praze 5. Na místě byly desítky policistů s krumpáči a dalším nářadím. I kamion sloužící jako velitelské vozidlo.

[chooze:article;value:496456]

​Uvnitř je například zařízení, které sleduje pohyb policistů po okolí a mapuje už prohledanou oblast. Z počátku nebylo jasné, jestli policisté hledají tělo, důkazní materiál či zbraň. Nedostatek informací trápil hlavně místní.

Na sobotní pátrání navázalo to nedělní. Pohyb policistů se dal vysledovat i podle lokalit obarvených sprejem, kterým si označovali podezřelá místa, která už prohledali. Jinde jsou jámy po krumpáčích a lopatách.

Chvíli po 13. hodině policisté páskou vytyčili koridor. Později se ukázalo, že v pátrání byli úspěšní. "Kriminalisté nalezli kosterní ostatky, které by mohly přímo souviset s prověřováním násilného trestného činu," vysvětluje policejní mluvčí Hrdina. Souvislosti s konkrétním případem policie ale zatím sdělovat nechce.

"Samozřejmě záleží na tom prostředí, v jakém kostra ležela. Jestli tam měla přístup nějaká zvěř. Může to být skutečně jeden z velmi starých případů, třeba rok, dva, tři... Těžko odhadovat," vysvětluje bývalý kriminalista Jan Doucha. Policie ujišťuje, že v souvislosti s případem nikomu žádné nebezpečí nehrozí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.