Policisté několikrát chytli opilého lékaře za volantem. Obec však jiného nemá

Zkušeností s nezvedeným mužem mají policisté v Březové nad Svitavou až až. "Během tří dnů jsme toho samého muže zastavili hned dvakrát a pokaždé byl pod vlivem alkoholu," sdělila mluvčí pardubické policie Iveta Kopecká. Poprvé nadýchal 1,3 promile. Pak měl tu čest dýchnout ještě jednou. Výsledkem bylo 1,34 promile.

Řidič se choval hrubě a nevybíravě, což není při silničních kontrolách úplně standardní. Šlo navíc o tamního lékaře. "Nic neumí a ještě chlastá. Doktor na dvě věci," stěžují si obyvatelé.

[chooze:article;value:515035]

"Pár let už tady funguje a je to jediný lékař, který tady je. Jsme za něj rádi, ale pokud by se obvinění o jeho pijáctví měla zakládat na pravdě, tak je to nešťastné," řekl starosta Březové Karel Adámek (nestr.).

Praktický lékař v práci nebyl. Na dveře napsal, že ordinovat nebude. Našli jsme ho ale ve vedlejší obci doma. Tvrdil, že má dovolenou. K pití za volantem se přiznává. "Samozřejmě, že je mi to líto a mrzí mě to. Vysokoškolský člověk se nenapije jen tak," kál se lékař.

Opilé řidiče nechce nikdo na území města, ani mimo ně. V případě odsouzení hrozí muži jeden rok vězení a zákaz řízení. Pokud by se tohle naplnilo, stovky lidí z Březové nad Svitavou by se rázem ocitly bez svého obvodního lékaře.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.