Policisté rozpletli síť obchodníků s anaboliky. Zadrželi čtrnáct lidí

Hlavní obviněný vytvořil podle policistů doslova zločineckou síť. Ta prý fungovala nejméně od začátku roku 2021 a zaměřovala se na obchod s návykovými látkami a anaboliky. Šlo prý třeba o padělky oficiálních léčiv s hormonálním účinkem, které se různě distribuovaly poštou po republice a ve finále končily v posilovnách, kde si je kupovali koncoví uživatelé.

Část rozvětvené skupiny se podle vyšetřovatelů pohybovala na vrcholové úrovni v silových sportech. Jedním z obviněných je dokonce lékař, který prý bez předpisu prodával skupině větší počet balení léku s psychotropní látkou.

[chooze:article;value:561351]

Při operaci s krycím názvem FIT provedli policisté 35 prohlídek bytových i různých nebytových prostor, a to hned v několika krajích. Našli desetitisíce tablet a lahviček s různými látkami s hormonálními účinky, které se zneužívají k dopingu. Šlo prý ale i o kokain, mefedron nebo marihuanu.

V hotovosti a na bankovních účtech kriminalisté zajistili koruny, eura a bitcoiny v celkové hodnotě přes 6,5 milionu korun. Šéf skupiny a jeden z jeho společníků skončili ve vazbě. Obviněným hrozí vysoké tresty.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.