Policisté šli po drogových dealerech, na zahradě našli bednu plnou zbraní

Zásahů proti drogovým dealerům za sebou mají kriminalisté z Kolína desítky. Zpočátku to byla vlastně rutina. Nakonec z toho byl ale úlovek, jaký se jen tak nevidí.

"Objevili jsme a vykoapli bednu, kde byly uskladněny zbraně," uvedl vedoucí kolínské kriminální policie Michal Dupák.

Kromě druhoválečných německých pistolí nechyběly útočné pušky či ruská odstřelovačka Dragunov. Anebo RPG-75, reaktivní protitankový granát určený k ničení obrněných a opevněných cílů.

[chooze:article;value:494739]

Zbraně policisté poslali na odbornou expertízu. Vše ale nasvědčuje tomu, že byly plně funkční. Co čtyřčlenná skupina s arzenálem doplněným o průmyslovou trhavinu zamýšlela, není jasné. "Pachatelé se ke zbraním nevyjadřovali," pokračoval Dupák.

Policisté šli původně po drogách, a těch našli víc než dost. Ukrývaly je třeba i zárubně dveří. "V případě pravomocného odsouzení hrozí všem těmto obviněným trest až na deset let," řekla mluvčí středočeských policistů Adéla Fialová.

Nejen zbraně byly nečekaným úlovkem. Domovní prohlídky vydaly i dva ukradené historické motocykly. Majitelé už se s nimi dávno rozloučili. "Radost byla veliká, ještě jednou děkuji policii, že ji mám zpátky," vzkázal jeden z nich.

K obvinění z obchodování s drogami přibude zadrženým nejspíš ještě nedovolené ozbrojování a také podíl na krádežích.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.