Policisté šli vystěhovat muže v Pittsburghu. Strhla se šestihodinová přestřelka

Nevídaný incident začal v 11 hodin dopoledne místního času (17 hodin našeho) ve čtvrti Garfield na severovýchodním předměstí. Skončil o šest hodin později, když policie muže zastřelila, informovala CNN.

Třiašedesátiletý William Hardison starší měl být z domu vystěhován po smrti svého bratra, který nedoplatil hypotéku, a nemovitost koupila soukromá firma. Hardison se s tím nehodlal smířit. Když se strážci zákona chystali vyrazit dveře, spustil palbu.

Po policistech střílet přes dveře i stěny, pálil z oken v prvním a druhém patře, sestřelil tři policejní drony. Kulky jen pršely a zasypaly domy v okolí, výstřely se počítaly na stovky.

[chooze:article;value:516154]

​Strážci zákona palbu opětovali, dovnitř stříleli i slzný plyn, nad domem létaly drony. Celou rušnou čtvrť uzavřeli a evakuovali obyvatele ze sousedství, další se doma na jejich pokyn zabarikádovali. Do akce přispěchaly zásahové jednotky i FBI.

Zhruba po šesti hodinách zjistili policisté pomocí dronu, že muž uvnitř je zraněný. Krátce nato ho lékař prohlásil za mrtvého.

"Rozhodně jsme to nečekali, neměli jsme žádné informace o tom, že by ten člověk byl tak nebezpečný," řekl podle The Independent šerif Kevin Kraus.

[chooze:article;value:479061]

​Jako zázrakem se při střelbě zranil jen jeden z policistů, a to když se snažil skrýt před kulkami a způsobil si tržnou ránu na hlavě.

Vyšetřovatelé Hardisona podezírají, že patřil k takzvaným suverénním občanům, kteří neplatí daně, zastávají protivládní postoje a sami rozhodují, které zákony pro ně platí a které budou ignorovat.

Zastřelený muž se už vícekrát dostal do konfliktu se zákonem za nošení střelné zbraně bez povolení, padělání, obtěžování a zavinění dopravní nehody. Zřejmě proto ho policisté přišli vystěhovat v sedmi lidech. I to se ukázalo jako nedostatečný počet.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.