Policisté vyšetřují výbuch domu na Prostějovsku. Poškozených je 11 budov

Podle svědků výbuchu předcházely dvě mohutné exploze. V přístavku byla prodejna zábavní pyrotechniky a ohňostrojů. 

Výbuch zasáhl okolní domy, hasiči napočítali 11 poškozených střech. "Bylo nalezeno tělo muže, nejspíš se bude jednat o majitele objektu," oznámila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle člověka obeznámeného s případem je zemřelým mužem profesionální hasič. Jeho kolegovi se shodou okolností přesně před pěti lety stalo to samé. Dva výbuchy v 17 kilometrů vzdálených Mostkovicích ho zabily. Navíc zdemolovaly 50 domů se škodou přes 20 milionů.

[chooze:article;value:523354]

Kriminalisté dospěli k závěru, že explozi způsobila tajná výroba pyrotechniky. Co bylo příčinou výbuchu v Otinovsi, se zatím neví. 

"V průběhu dnešního dne jsme pokračovali podrobnějším ohledáním místa. Proběhla dokumentace a zajišťování dalších důkazních materiálů," řekla v pátek Zajícová.

Místo si převzali hasiči. Na obecním úřadu visí černý prapor. "Jsme malá obec. Určitě budeme pomáhat. Zčásti to bude z rozpočtu obce, zčásti asi nějakou formou veřejné sbírky," sdělil starosta Otinovsi Petr Kolář (nez.). Škoda se bude předběžně pohybovat v desítkách milionů korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.