Policisté zadrželi u Hodonína převaděče s dodávkou plnou migrantů

Vozidlo zastavili jihomoravští policisté při namátkové kontrole poblíž slovenských hranic krátce před 21. hodinou, uvedla policie na sociální síti X.

"Uvnitř se tísnilo 33 migrantů, z toho bylo 10 dětí. Jednalo se o Syřany," informovali policisté. Převaděče se jim podařilo na místě zadržet. Je podezřelý z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Migranti budou na základě readmisní dohody vráceni zpět na Slovensko.

https://twitter.com/PolicieCZ/status/1704956536924369154

Podobné případy jsou stále častější a starostové příhraničních obcí volají po zvýšení počtu policejních hlídek.

V půlce srpna ujížděl policistům na Uherskohradišťsku řidič osobního auta napěchovaného migranty, které měl i v kufru. Po dramatickém pronásledování naboural a dal se na útěk. Zastavily ho až varovné výstřely. Jen zázrakem neskončila honička tragédií. Z havarovaného auta se vysoukalo 12 migrantů včetně dětí, dvě z nich utrpěly lehčí zranění.

[chooze:article;value:520209]

Skoro šedesát Syřanů pak převážel o dva dny dříve převaděč v nákladním voze s maďarskou registrační značkou. Když ho policisté chtěli na dálnici D1 navést na odpočívadlo a zkontrolovat, zastavil v odstavném pruhu a utekl.

Jen za prázdniny zadrželi policisté v celé republice na 850 migrantů, dvě třetiny z toho na jihu Moravy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.