Politici mění komunikační strategii. Premiér Fiala ukázal kočku

Premiér Petr Fiala asi mění způsob prezentace. Na sociálních sítích a plakátech zveřejňuje příspěvky, ve kterých prezentuje úspěchy a snahu vlády. Za rozsáhlou kampaní prý stojí ODS a Pravý břeh – Institut Petra Fialy. Premiér dokonce sáhl k nezvyklému kroku a na sociálních sítích zveřejnil fotografii rodinného mazlíčka.

"Mnozí jste mě žádali o fotku našeho kocoura Jamese, o němž jsem mluvil ve čtvrtek s dětmi v Kramářově vile. Tak tady je. James, kterého moje děti pojmenovaly podle agenta 007 Jamese Bonda, je s námi na chalupě už 12 let," uvedl premiér Fiala na síti X.

"U fotky premiérovy kočky je zajímavý ten komentář. Protože premiér ji postoval s tím, že se s dětmi bavil o své kočce. Je otázka, jestli zrovna tento týden je ten správný čas, kdy se bavit s dětmi o mazlíčcích, jestli bychom jim spíše neměli připomínat historii, vysvětlovat holokaust," říká Denisa Hejlová z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy.

[chooze:article;value:521370]

​Průzkumy důvěryhodnosti v posledních měsících nejsou k vládě lichotivé. Lidé ministrům vyčítají mimo jiné nejasnou komunikaci a aroganci. Kabinet reagoval billboardovou kampaní, města a vlaky chce polepit plakáty. 

A v poločase mezi volbami mění některé strategie i opozice. Například hnutí SPD představilo nové experty a podle odborníků se snaží hledat také umírněnější voliče. Především ty, kteří se přiklonili k hnutí ANO. To zase, aby oslovilo co největší počet lidí, stupňuje aktivity své stínové vlády.

"Tomio Okamura (SPD, pozn. red.) svádí velkou bitvu s Andrejem Babišem (ANO, pozn. red.) o voliče. A proto se pokouší přinejmenším výběrem spolupracovníků v té expertní rovině posunout blíže politickému středu. Před minulými volbami bylo spojováno s nějakými radikálními výroky nebo slogany," uvádí politolog Lukáš Jelínek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.