Politici si užívají léto. Schillerová si to chce rozdat se Stanjurou, Piráti kempují

Kravaty a formální oděv vyměnili za ležérnější módu. Třeba předseda hnutí ANO Andrej Babiš si s rodinou vyrazil k moři na ostrov Santorini, ale čas si prý našel i na domácí a zahradnické práce.

Ukázal, jak vlastnoručně trhá třešně na buchtu. "Máte rádi bublaninu? Z třešní, samozřejmě. Třešničky, mňam. Dílo se povedlo, sliny nám tečou, těšíme se," pochlubil se.

A třešně se sbíraly i v rodině europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL). Jen se tak trochu neshodli na tom, co s nimi vlastně chtějí dělat. "Náušnice nebo koláč," plánovala si jeho dcera. "Aha, tak jo, já jsem myslel, že si uděláme pálenku," posteskl si Zdechovský.

[chooze:article;value:509686]

Vypadá to, že zdokonalování v kuchyni je mezi zákonodárci oblíbenou činností. I předseda SPD Tomio Okamura už oblékl domácí oděv a natrénoval si přípravu kukuřičné polévky.

"Celková příprava polévky trvá přibližně pět minut. Přeji vám dobrou chuť," uvedl.

Šéfka poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová by si přála léto na pláži. Zveřejnila dokonce fotku, na které je na ní s želvou. Byla to ale fotomontáž, protože na odpočinek prý nebude mít příliš času.

Podle svých slov má před sebou důležitý úkol. "Horké léto ve Sněmovně, hlídání pana Stanjury," prohlásila Schillerová. "Ať si to jde se mnou konečně rozdat, nevyhýbá se kontaktům se mnou a duelům, ať si to konečně rozdáme, myslím odborně před kamerami, jinak samozřejmě vůbec nemám zájem," dodala ostře.

[chooze:article;value:512889]

Příjemnější léto zatím mají Piráti. Ti si užívají na pirátském letním kempu s tematikou Cesta kolem světa.

"Máme skvělý program jak pro děti, tak pro dospělé. Kdo chce, ten se válí, a kdo nechce, tak chodí na workshopy, diskuze a večer prostě zpíváme," popsala pirátská poslankyně Olga Richterová.

Předseda Ivan Bartoš si na letní cestování dokonce pořídil i nového parťáka, zánovní obytný vůz. "Koupil jsem to asi před tři čtvrtě rokem, a tak jsem se různě snažil ho rozjet. Teď naše mise byla dorazit sem, těch 130 kilometrů, což jsme taky zvládli, a teď v tom kempujeme," řekl.

Politici během prázdnin nezapomínají ani na sport a čas s rodinou. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se syny už stihl několik výletů, a část dokonce bez bot.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.