Politik v opilosti postřelil kolegu, ten skončil na vozíku. Jde na 9 let za mříže

Soudní líčení začalo v úterý a také během jediného dopoledne skončilo. Obžalovaný totiž prohlásil vinu a přistoupil na obžalobu. Na oplátku očekával, že dostane nižší trest. Za pokus o vraždu mu hrozilo 12 až 20 let vězení. Nakonec dostal devítiletý trest.

Letos v květnu se sešel se svým kolegou v lese, kde se měli domluvit na postupu lesních prací. Jenže Josef Dvořák, tehdejší zastupitel Vítanova a zároveň velmi těžký alkoholik, na místo přijel autem se třemi a půl promile alkoholu a pak po krátké hádce vytáhl z auta malorážku, kterou Josefa Stehna střelil do zad.

[chooze:article;value:475034]

Trefil se přímo do páteře a postřelený okamžitě ochrnul. Přesto ještě v leže dokázal střelci zbraň vytrhnout. Při potyčce Dvořákovi vypadl z kapsy telefon, pomocí kterého si postřelený přivolal pomoc, a to mu zachránilo život.

Josef Stehno skončil na invalidním vozíku a u soudu požadoval po Dvořákovi přibližně 11milionové odškodné, soudkyně zatím přiznala 1,5 milionu a zbytek bude řešit občanskoprávní soud až v okamžiku, kdy bude zdravotní stav postřeleného ustálený. Rozsudek zatím není pravomocný.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.