Polsko a Pobaltí uvažují o nasazení vojáků na Ukrajině. Má to jedinou podmínku

Polsko a pobaltské státy se obávají vyhrocení situace na Ukrajině, což by mohlo ohrozit je samotné. Pobaltští zákonodárci navrhli, že Polsko a pobaltské státy by na Ukrajinu vyslaly své vojáky v případě, že by došlo k výraznému průlomu ze strany Ruska na východě země.

Uvedl to The New Voice of Ukraine s odkazem na Der Spiegel, který o tom informoval v neděli.

Pobaltští politici kritizovali především nedostatečnou podporu ze strany Západu. To by podle nich mohlo mít za následek eskalaci situace Ukrajině. "V takovém případě nebudeme čekat, až se ruská vojska dostanou k našim hranicím. Pošleme na Ukrajinu své síly, čímž se NATO stane účastníkem konfliktu," prohlásili politici.

[chooze:article;value:557522]

​Právě Polsko a Pobaltské státy jsou mezi prvními státy NATO, které by mohlo Rusko napadnout. Podle amerického generála Bena Hodgese by se napadené státy musely bránit samy až dva týdny, než by dorazila pomoc od NATO. S odkazem na rumunskou CNN to uvedl Polsat News

Vtažení NATO do války znepokojuje německého kancléře Olafa Scholze i amerického prezidenta Joea Bidena. Scholz v neděli zopakoval nesouhlas s tím, aby Ukrajina používala západní zbraně k útokům uvnitř ruských hranic. Mezitím ale Velká Británie a Francie poslaly na Ukrajinu řízené střely Storm Shadow. 

Ruské rakety ohrožují i Polsko. Američané slíbily ochranu států NATO. Podívejte se na březnovou reportáž TV Nova: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.