Polsko bude naším dalším cílem, zuří Rusko. Určilo, kdy se tak stane

Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov poslal Západu drsný vzkaz. Tvrdí, že pokud NATO rozmístí jaderné zbraně v Polsku, stane se země jejich dalším vojenským cílem. "Pokud NATO rozmístí jaderná zařízení na polské území, stanou se dalším cílem Ruska," citovala ho agentura Tass.

"Proto všichni politici, kteří nyní z vlastních důvodů o takovém schématu nadšeně diskutují, a to jak v Polsku, tak v zahraničí, musí pochopit, že změny v tomto bezpečnostním směru nebudou pro Polsko posílením, ale stanou se cílem a v našem vojenském plánování budou v popředí," dodal.

[chooze:article;value:552271]

​Polsko na sebe s odpovědí nenechalo dlouho čekat. Tamní ministr zahraničí Radek Sikorski podle deníku Euronews vyzval NATO, aby modernizovalo svou armádu. Pokud tak Severoatlantická aliance udělá, myslí si, že "ruský útok na NATO skončí porážkou Moskvy".

Zpráva z Ruska přichází poté, co polský prezident Andrzej Duda během návštěvy Spojených států prohlásil, že je jeho země připravena přijmout jaderné zbraně od svých spojenců. Přiznal, že toto téma je už "nějakou dobu tématem polsko-amerických rozhovorů".

"Pokud se naši spojenci rozhodnou rozmístit jaderné zbraně v rámci sdílení jaderných zbraní na našem území, aby posílili bezpečnost východního křídla NATO, jsme na to připraveni," řekl.

V současnosti jsou jedinými třemi členy NATO s vlastními jadernými zbraněmi USA, Spojené království a Francie. V rámci programu sdílení jaderných zbraní jsou v současnosti umístěny také v Belgii, Německu, Itálii, Nizozemsku a Turecku.

Ruské rakety ohrožují i Polsko. Státy NATO budeme bránit, slibují Američané (03/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.