Moderní bydlení

Polský generál si nebere servítky. Rusko klidně zničíme, vzkázal Putinovi

Podle Andrzejczaka je nutné Rusko od možného útoku Polsko a pobaltské státy odradit. "Ukrajina nám kupuje čas na několik let. Pokud by padla, měli bychom ruskou divizi ve Lvově, Brestu a Grodně," řekl pro německý Bild.

Pakliže by ale Rusko opravdu zaútočilo, tvrdě by za to podle něj zaplatilo. "Pokud zaútočí byť jen na centimetr litevského území, odpověď přijde okamžitě. Ne hned první den, ale hned v první minutě. Zasáhneme všechny strategické cíle v okruhu 300 kilometrů. Udeříme přímo na Petrohrad," prohlásil Andrzejczak.

"Rusko si musí uvědomit, že útok na Polsko nebo pobaltské země bude také jeho koncem. A to i bez použití jaderných bomb. To je jediný způsob, jak Kreml od takové agrese odradit," zdůraznil bývalý náčelník polského generálního štábu.

[chooze:article;value:578299]

Velitel litevských ozbrojených sil Raimundas Vaikšnoras dodal, že v případě ruské agrese pobaltské státy zareagují okamžitě, píše portál New Voice of Ukraine. Na rozhodnutí NATO podle článku 5 o kolektivní obraně prý čekat nebudou.

Jak připomíná web Daily Express, aby Polsko posílilo svou schopnost bránit se ruskému útoku, podepsalo začátkem letošního roku dohodu o nákupu raket s doletem až 900 kilometrů.

Podívejte se na rozhovor s analytikem z Univerzity obrany Zdeňkem Petrášem (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.