Pomáhala lidem v nouzi. Po řádění zlodějů rodině zbyly jen oči pro pláč

Organizují sbírky pro chudé, pomáhali i během uprchlické krize nedaleko hranic s Ukrajinou. Teď přišli příbuzní z Ľubice o téměř celou minifarmu. Zloději jim ukradli slepice, kachny i králíky, jak upozornily tvnoviny.sk.

Zvířata, která pachatelé chytili, na místě zabíjeli. Měli dokonce tu drzost, že během krádeže na dvoře vykouřili půl krabičky cigaret.

Podezřelé, jak si s lupem vykračují po ulicích, zachytila obecní kamera. Místní strážníci věděli do půl hodiny, o koho se jedná.
​[chooze:article;value:483388]

Stopy strážce zákona dovedly do osady, kde se pachatelé zřejmě lupem snažili nakrmit hladové děti, informovala TV Markíza. Hlavní podezřelé obecní policisté vypátrali a předali do rukou státních kolegů.

Část zvířat se ještě našla, většinu už pachatelé ale rozdali. "Část se vrátila majiteli, ale to už bylo všechno mrtvé," dodal šéf obecní policie Juraj Nadanyi.

"Existuje tu výrazná skupina lidí, kteří kradou a budou krást proto, aby přežili. A to i s vědomím toho etického rozměru krádeže, trestně-právních důsledků i důsledků pro život dětí," upozornila socioložka Sylvia Porubänová.

Bezcitnost zlodějů poškozenou rodinu silně překvapila. Navzdory neblahé zkušenosti však příbuzní neplánují s pomáháním druhým skoncovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.