Pomoc na poslední chvíli: Chybí vám dárek? Vyrobte jedlý z běžných surovin

Dárkem a pamlskem, který vám zabere jen zhruba deset minut, jsou nakládané sýry. S těmi zaručeně chybu neuděláte.

Kromě několika druhů sýrů budeme potřebovat ještě koření, cibuli, česnek, olej a nějakou pěknou skleničku, do které sýry naložíme. Z česneku, červené papriky a oleje si připravíme směs, kterou rozkrojené hermelíny potřeme. Všechny suroviny ve vrstvách naplníme do sklenice.

Dalším chutným a celkem i rychlým dárkem je čatní z červené cibule. Jeho příprava zabere zhruba 25 minut. Hlavní surovinou je, jak už název napovídá, červená cibule.

[chooze:article;value:480976]

​Zhruba dvacet minut ji necháme dusit na olivovém oleji za občasného míchání a pak už stačí jenom dochutit. Na to budeme potřebovat třtinový cukr, balzamikový a vinný ocet, sůl a pepř. Sklenici je potřeba naplnit ještě teplou směsí, uzavřít a postavit na víčko, aby se alespoň trochu zatáhlo. To by mělo zajistit, že čatní vydrží i několik týdnů. Na druhou stranu je tak dobré, že obdarovanému zmizí během pár dní.

Poslední recept vám zabere doslova jen pár minut, z pěti surovin vykouzlíte dokonalé bazalkové pesto. Potřebovat budete bazalku, kešu oříšky, olivový olej, sůl a parmezán. Vše rozmixujeme a je hotovo.

Fantazii se u jedlých dárků ale meze nekladou. Můžete klidně udělat třeba utopence, rychlou marmeládu anebo paštiku

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.