Pomoci se dočkaly stovky tisíc dětí! TV Nova pomáhala letos a bude i příští rok

"V rámci projektu Nova pomáhá se letos podařilo vykouzlit úsměv více než 165 000 dětem a organizacím. Na dobročinné projekty jsme v letošním roce darovali více než 15 milionů korun," shrnula generální ředitelka TV Nova Klára Brachtlová.

Novinkou letošního roku pro televizi Nova byly tři velké projekty realizované s Diakonií. Jedním z nich byly krabice plné dárků a vzdělávacích pomůcek. Ty dostaly jak české, tak ukrajinské děti.

"Společně s Vámi, diváky, jsme v průběhu roku rozdělili přes 86 000 dárkových a vzdělávacích balíčků pro děti ve složité situaci. Jsem ráda, že v dnešní nelehké době máte pořád chuť pomáhat," vzkázala Brachtlová.

Televize Nova také pokračovala v dlouhodobých partnerstvích. Letos oslavila významné desetileté výročí spolupráce s nadací Dobrý anděl. Ta pomáhá rodinám, kde jeden z členů onemocněl vážnou nemocí. Dobrými anděly jsou už několik let i tváře televize Nova.

[chooze:article;value:481020]

​"Stalo se to takovou přirozeností mého života, takže odesílám příspěvky, točíme spoty," popsal moderátor Rey Koranteng.

"Díky každoročním kampaním se podařilo najít desetitisíce nových dárců, dobrých andělů, ale také tisíce rodin, kterým dobří andělé pomáhají," uvedla ředitelka nadace Dobrý anděl Šárka Procházková.

Společně s projektem Běhej lesy se podařilo rozdělit 800 tisíc korun do osmi rodin, kde se děti potýkají s problémy pohybového aparátu.

Zaměstnanci televize Nova ve svém volnu sportovali jako o život. Spálené kalorie se totiž jako mávnutím kouzelného proutku proměnily v peníze.

[chooze:article;value:480282]

​"Dohromady spálili zaměstnanci televize Nova za jeden měsíc přes dva miliony kalorií, které se v rámci projektu Nova pomáhá pohybem proměnily na 203 tisíc korun," sdělila patronka iniciativy a moderátorka Kristina Kloubková.

Peníze putovaly do rodiny jedenáctiletého Nicoláska, kterému lékaři během života diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu s těžkou mentální retardací, rozštěp páteře, syndrom krátkého střeva a epilepsii.

Děti ve Fakultní nemocnici Motol si zase užily mikulášskou nadílku. Malým pacientům tam předali dárky v rámci projektu Nova pomáhá herci známí z televizních obrazovek.

"Pro příští rok máme naplánovanou celou řadu dalších charitativních aktivit," upozornila Brachtlová.

Možná tak TV Nova na tváři vykouzlí úsměv i vám. Pokud pomoc potřebujete, vyplňte formulář na www.nova.cz/pomaha

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.