Pomsta Harrymu? Na otcově korunovaci dostane potupné místo

[chooze:gallery;value:30981]

​Britský princ Harry se v sobotu zúčastní korunovace svého otce Karla III. Doma ve Spojených státech amerických ale nechá manželku Meghan i obě děti, tedy Archieho a Lilibet. Sám Harry se přitom zúčastní zřejmě jen korunovace a vynechá další akce spojené s touto událostí. Jako nepracující člen rodiny se například neobjeví na balkonu Buckinghamského paláce.

A přímo na korunovaci by dokonce ani neměl sedět v předních řadách po boku své rodiny. Dle britských médií dostane černá ovce rodiny místo až v 10. řadě. Podle bývalého komorníka královského rodu Paula Burrella to ale může být pro Harryho i dobrá zpráva, protože se vyhne setkání s nejbližší rodinou a bude mít jednodušší a snadnější odchod z obřadu. Burrell to řekl deníku The Sun

Velké rodinné sblížení se totiž neočekává. Podle Burrella dokonce neexistuje "žádná šance" na usmíření. "Harry prostě přijíždí, aby vyhověl otci a posadil se tam. Dorazí jen proto, že jeho otec chce, aby tam byl," vysvětlil Burrell.

[chooze:article;value:500790]

​Princ navíc prý zřejmě ani nebude mít čas promluvit si s otcem nebo bratrem Williamem, což potvrzuje i bývalý komorník princezny Diany Dan Wooton. "Nechce s nimi trávit příliš času. Obávám se, že v brzké době není šance na usmíření, a myslím si, že se Harrymu ze strany Windsorů dostane velmi chladného přijetí," uvedl Wooton.

Harry se i kvůli tomu nejspíš v Británii dlouho neohřeje a podle britských médií zřejmě jeho návštěva nepotrvá ani 24 hodin. Jedním z důvodů krátké návštěvy má být fakt, že jeho nejstarší potomek syn Archie slaví v den korunovace čtvrté narozeniny.

Oficiální důvod, proč Meghan zůstává v Americe, známý není. Nejčastěji se spekuluje o tom, že se chce vyhnout konfrontaci s britskou královskou rodinou. S Harrym o ní totiž natočili dlouhý dokument, ve kterém ji za řadu věcí zkritizovali. Dalším důvodem jsou zřejmě právě Archieho narozeniny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.