Ponížil mě, nařkla Nerudová generála Pavla. Ten hovoří o špatné interpretaci

Spor se mezi prezidentskými kandidáty rozhořel v pondělí. "Paní profesorka je expertkou na účetnictví, takže pokud jde o radu ohledně účetnictví, rád bych její expertízu využil," odpověděl Pavel v rozhovoru pro Hospodářské noviny na otázku, zda by v případě vítězství vzal Nerudovou na Hrad jako svou poradkyni.

Nerudová, která působí jako vedoucí Ústavu účetnictví a daní Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně, se však proti tomu ohradila. Podle ní ji Pavel ponížil. "Pan Pavel by si mě na Hrad vzal jako účetní. Na podobné ponižování od mužů jsou u nás ženy, bohužel, zvyklé," uvedla na twitteru ekonomka.

https://twitter.com/danusenerudova/status/1612390040285466626

Důvodem byla zřejmě skutečnost, že médium původně nepoužilo v titulku spojení expertka na účetnictví. "12:03 byl změněn titulek, ve kterém původně bylo zkratkovité slovo ˈúčetníˈ v uvozovkách, jenž mohlo působit zavádějícím dojmem, na expertku na účetnictví," informovaly na twitteru Hospodářské noviny. 

Nerudová zároveň dodala, že volby mohou přinést mnohé. "Nemít za prezidenta bývalého kariérního komunistu, agenta, rozvědčíka nebo lháře. Nemít za prezidenta oligarchu. Nepromarnit dalších pět let v ˈklidu a řáduˈ, zatímco se potřebujeme posouvat vpřed," doplnila Nerudová. Poukázala tak na Pavlovy kampaně, které hlásají "Vraťme Česku řád a klid".

"Přála bych si, abychom letošní prezidentské volby využili k tomu, že naši zemi nastartujeme k lepší budoucnosti pro všechny," uzavřela Nerudová.

[chooze:article;value:482335]

Pavel však odmítl, že by se vyjádřil tak, jak tvrdí Nerudová. "Paní profesorko, není důvod jednat zbrkle a ztrácet hlavu. Takhle jsem to neřekl," reagoval na twitteru.

Nerudová patří spolu s Pavlem a předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem k horkým favoritům letošních prezidentských voleb. Právě bývalého českého premiéra zprostil v pondělí soud viny v kauze Čapí hnízdo. A podle nejnovějšího volebního průzkumu agentury Ipsos je to právě Babiš, který by získal v prvním kole nejvíce hlasů od voličů. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

První kolo voleb proběhne už tento týden. V pátek se volební místnosti otevřou od 14:00 do 22:00. V sobotu poté od 8:00 do 14:00. Případné druhé kolo proběhne 27. a 28. ledna.

[chooze:gallery;value:29836]

Podle odborníka jsou rozhodující momenty prezidentských voleb tady. Podívejte se na rozhovor.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.