Poplach na litvínovském gymnáziu. Na místě zasahovala policie

[chooze:gallery;value:35765]

​Na litvínovském gymnáziu T.G. Masaryka probíhal celé páteční ráno a dopoledne zásah policie. "Přijali jsme oznámení o násilném vstupu osoby do budovy gymnázia v Litvínově. Na místě aktuálně zasahuje několik policejních hlídek včetně policejního psovoda a speciální pořádkové jednotky," uvedla policie na síti X v pátek po půl deváté.

Ze školy bylo ihned evakuováno několik desítek studentů do přistavených autobusů. "Provádíme prohlídku budovy a pátráme po podezřelém. Zatím nemáme žádné informace o tom, že by osoba byla ozbrojena," dodala policie. Na místě prý nebyl nikdo zraněný. 

[chooze:article;value:553568]

​Kolem 9. hodiny policie informovala, že zřejmě dopadla podezřelou osobu. Pomohla jí přitom městská policie z Litvínova. "Policisté ve spolupráci s městskou policií Litvínov omezili podezřelou osobu na osobní svobodě v blízkém supermarketu," řekl mluvčí policie Václav Krieger pro TN.cz. Podle informací TV Nova mělo jít údajně o zloděje.

"Muži ve věku 38 let, který měl neoprávněně vstoupit do litvínovského gymnázia, jsme sdělili podezření ze spáchání přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z krádeže vloupáním. Vzhledem k jeho trestní minulosti mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi," informovala policie. 

I po jeho dopadení ale policie zůstala v budově. Z preventivních důvodů ji musela prohledat a zjišťovala také, jestli na gymnáziu není ještě druhá osoba. Nic z toho se ale nepotvrdilo a samotná prohlídka budovy byla během dopoledne ukončena.

[chooze:article;value:550844]

​Ještě kolem poledne ale zůstávali na místě činu kriminalisté, kteří zkoumali místo, kterým se pachatel dostal do budovy, uvedl pro TN.cz policejní mluvčí. Zásah policie ukončila krátce po poledni. 

"Policisté opustili litvínovské gymnázium. Po provedených úkonech a důkladné prohlídce nenalezli nic, co by nasvědčovalo hrozbě nebo ohrožení zdraví. Celkem bylo evakuováno 310 osob. Budovu jsme předali zástupci ředitele," uzavřeli policisté na síti X.

V souvislosti s událostí se už na sociálních sítích objevily i nepravdivé informace. "V komentáři sdíleného příspěvku je uvedeno, že zadržená osoba je 20letý Ukrajinec se zbraní. Pisatel také uvádí, že se na gymnáziu již dvakrát střílelo. Tyto informace se nezakládají na pravdě," napsala policie na síti X.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.