Poplach v oblíbeném evropském letovisku. U pláže spatřili žraloka

Úřady uzavřely v pondělí odpoledne oblíbenou pláž Arenal d'en Castell v obci Es Mercadal na španělském ostrově Menorca. V nebezpečné blízkosti pobřeží totiž pobřežní hlídka zpozorovala žraloka modrého, píše web Menorca.

"Bylo kolem 15:30, když mohli lidé, kteří se nacházeli na pláži, spatřit žraloka modrého," uvádí web. Podle dostupných informací měl zpozorovaný žralok měřit dva až tři metry.

Pobřežní hlídka proto okamžitě vyvěsila červenou vlajku, vyhlásila zákaz vstupu do moře a zalarmovala příslušné orgány. Podle deníku Daily Mail tamní úřady zatím zákaz koupání oficiálně nezrušily.

[chooze:article;value:552913]

Žralok modrý obývá hlubší, zejména chladné vody mírného a tropického pásu. Je snadno rozpoznatelný díky dlouhému štíhlému tělu a modrému zbarvení. Jedná se o jeden z nejrozšířenějších druhů žraloků na planetě.

Jak připomíná deník Mirror, na stejném místě byl žralok naposledy spatřen v roce 2018. Modrý žralok údajně stojí za útokem z července 2016, ke kterému došlo u města Eleche na pobřeží jihovýchodního Španělska. 40letá oběť tehdy vyvázla se zraněním ruky. 

Žralok mladé ženě málem utrhl nohu, zachovala klid a doplavala na břeh (01/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.