Populární kapela Maxim Turbulenc truchlí. Náhle zemřel její zpěvák Daniel Vali

Ve věku 53 let náhle zpěvák oblíbené české kapely Maxim Turbulenc Daniel Vali. O jeho úmrtí jako první informovaly CNN Prima News, kterým to potvrdil jeden ze členů kapely Tomáš Báča. "Ještě včera jsme spolu mluvili, byl v naprosté pohodě, plný elánu. Je to strašné. Vůbec nemůžu věřit tomu, co se stalo," prohlásil.

V sobotu dopoledne se informace objevila i na facebookovém profilu skupiny Maxim Turbulenc. Podle CNN Prima News k tragédii došlo na sešlosti s přáteli, kde měl pravděpodobně prodělat infarkt. Přivolaní záchranáři jej měli oživovat téměř hodinu, ale bez úspěchu. 

Vali byl zakládajícím členem uskupení a působil v něm ze všech členů nejdéle, takřka 30 let. Sám sebe pak popisoval jako vášnivého rybáře. "Čas strávený u vody není čas ztracený," uvedl na webových stránkách kapely.

[chooze:article;value:550814]

Skupina hrající od poloviny 90. let se proslavila především hraním lidových a jiných známých písní v diskotékovém pojetí. Jejím asi největším hitem byla píseň Jede jede mašinka.

Obsazení kapely se několikrát změnilo. V roce 2005 z ní odešel Petr Panocha, kterého nahradil Petr Novák alias Ajfel. V roce 2015 v ní pak skončil také Pavel Vohnout, kterého nahradil Tomáš Báča alias Timi. Vali tak byl jediným původním členem uskupení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.