Populární veletrh CES se vrací. Představí umělou inteligenci i novinky z robotiky

CES – světová technologická událost, zkušební půda pro průlomové technologie a globální inovátory. Na veletrhu se během čtyř dní představí přes tři tisíce vystavovatelů ze 173 zemí. Organizátoři očekávají, že dorazí přes 100 tisíc návštěvníků.

Na veletrhu zájemci najdou vize i novinky například v oblastech robotiky, umělé inteligence či virtuální reality. Gigantické společnosti Sony a Honda letos na veletrhu oznámili dlouho očekávanou spolupráci. Jejím výsledkem je nový automobil, který má změnit pohled na bezpečnost cestování. Je plný nejnovějších technologií.

[chooze:article;value:472763]

"Tento prototyp je vybaven celkem 45 kamerami a senzory uvnitř i vně vozidla," řekl o autě Jošihide Mizuno, generální ředitel společnosti Sony Honda Mobility.

Jedním z největších taháků veletrhu je takzvaný tlumič hlasu, zařízení, které prý vytrhne trn z paty mnoha lidem. Nejspíš pomůže napravit i leckteré sousedské vztahy. Pokud se bude chtít někdo bavit i během nočního klidu, stačí si zařízení přiložit k ústům a lidé se budou moci mezi sebou bavit, aniž by rušili okolí.

[chooze:article;value:476848]

"Všichni si užíváme karaoke party, popíjíme do půlnoci. Čtyřiadvacet hodin denně křičíme, ale co naši sousedé a rodiny? Proto jsme vyvinuli toto zařízení," komentoval zařízení Takuma Iwasa, generální ředitel společnosti Schiftall.

Během veletrhu se představí například i dostupná televize s rozlišením 8K. Velké očekávání budí také notebook společnosti Acer, který má jako první generovat trojrozměrný obraz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.