Posílal výhrůžné SMS zprávy policii a žádal peníze. Muž skončil ve vazbě

Spoutaný muž kráčel v doprovodu policistů ke královéhradeckému okresnímu soudu. Na linku 158 podle strážců zákona posílal výhrůžné zprávy. "Dejte mi sto tisíc, nebo vás vyhodím do povětří," napsal do jedné z nich.

Policisté nemohli žádné oznámení podcenit. Bohužel u jedné textové zprávy nezůstalo. "Na tísňovou linku 158 poslal během pěti dnů devět SMS zpráv obsahující výhrůžný text," shrnula policejní mluvčí Iva Kormošová.

Po poslední zprávě už ale policie věděla, odkud esemesky přicházejí a v úterý večer si pro tohoto člověka přišla. A rovnou ho dala do cely pod zámek.

[chooze:article;value:484732]

​Muž se podrobil dechové zkoušce a nadýchal dvě promile alkoholu. Těžko se bude obhajovat, že šlo o nečekaný zkrat. V březnu ho státní zástupce dokonce obžaloval z podobného vydírání. Během listopadu měl na policejní dispečink volat hned osmkrát s tím, že pokud nedostane sto tisíc korun, vyhodí do povětří dům.

"Za trestný čin vydírání hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři roky," upozornila Kormošová.

Vždy volal ze stejného čísla a kolem půlnoci. Policie ho tehdy zatkla v Hradci Králové na Riegrově náměstí. Žádné zbraně u sebe neměl a ani výbušniny nikde nenastražil. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.