Poslanec přirovnal Putina k Hitlerovi. Na ulici ho napadl útočník

Pořádný výprask čekal na finského poslance Bena Zyskowicze v ulicích hlavního města Helsinek. Při čekání na metro jej v sobotu ráno napadl neznámý útočník. Muž nejdříve začal poslance urážet, svou agresi ale rychle vystupňoval.

Útočník nejprve k Zyskowiczovi přistoupil, když čekal na zastávce, a ihned mu začal vyhrožovat, že ho zabije. Po chvíli urážek a výhrůžek poslance udeřil pěstí do obličeje, píše portál Iltalehti. Pak ale z místa utekl.

Poslanec však nechtěl nechat muže jen tak utéct a začal ho pronásledovat. Tomu se to však nelíbilo, a když jej Zyskowicz dohnal, srazil jej hrubě na zem. Drsný útok natočili poslancovi asistenti, s jejichž pomocí plánoval ten den vést kampaň za své znovuzvolení do parlamentu.

[chooze:article;value:495037]

Ze rvačky vyvázl Zyskowicz jen s drobnými poraněními, hlavně odřeninami na rukou a kolenech. "Jsem zaskočen, že se v naší zemi může něco podobného stát parlamentnímu kandidátovi," řekl napadený poslanec. Muže, který na něj zaútočil, už vypátrala a zadržela finská policie.

Motivací k útoku byly politické neshody. "Ten člověk na mě křičel cosi o NATO a židovském spiknutí," tvrdil Zyskowicz, který je sám polsko-finský Žid a ke svému původu se otevřeně hlásí.

Zyskowicz je ve Finsku známý pro svůj prozápadní postoj. Patří k politikům, kteří prosazovali zapojení Finska do NATO. Zároveň nedávno v parlamentu otevřeně přirovnal ruského prezidenta Vladimira Putina k lídrovi nacistického Německa Adolfu Hitlerovi, píše portál Verkkouutiset.

Finský poslanec není jediným napadeným politikem v poslední době. V Argentině zaútočili agresoři na tamní viceprezidentku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.