Poslední přání Patricie Janečkové: Blízcí jí ho splnili na pohřbu

[chooze:gallery;value:29162]

Patricii Janečkovou doprovázela hudba celý život. Krásná zpěvačka vyhrála ve 12 letech soutěž Talentmania a následně začala zpívat v Národním divadle moravskoslezském. Není proto divu, že když cítila, že se pro ni smrt natahuje, myslela právě na hudbu. Přála si, aby na jejím pohřbu zazněla jedna z jejích oblíbených melodií. 

To se Janečkové splnilo na soukromém obřadu. V sobotu odpoledne do kostela svatého Ducha v Ostravě dorazila řada jejích příbuzných, přátel i kolegů, aby jí naposledy dali své sbohem. Na přání Patricie smuteční obřad zahájila melodie z filmu Babička. Závěrem zazněla píseň Tisíc mil v podání Waldemara Matušky, kterou si pěvkyně podle slovenského deníku Nový Čas na svém rozloučení taktéž přála.

[chooze:article;value:524691]

Detaily pohřbu plánoval její manžel Vlastimil Burda. "Chtěl bych vám všem upřímně poděkovat. Za všechnu účast, obrovskou podporu, hlubokou soustrast. Tuhle srdcervoucí bolest jen částečně mírní pocit, spíš víra, že Paťce už je opravdu lépe," svěřil se Burda na sociálních sítích, když oznamoval termín pohřbu.

Na zpěvačku po obřadu zavzpomínala i řada přátel z jejího okolí. "Byla to žena mého kolegy z divadla, takže mi byla blízká obzvlášť v poslední době, kdy byli spolu. Prožívám to jako strašný smutek. Je to tragédie asi pro všechny, kteří Pati znali, protože odejít z tohoto světa takhle mladý je strašně kruté," řekl herec Josef Kaluža.

Pohřeb pěvkyně Patricie Janečkové. Rozloučit se mohli i fanoušci (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.