Poslední rozloučení s Karlem Heřmánkem. Sbohem mu přišli dát staří přátelé

Poslední rozloučení s Karlem Heřmánkem proběhlo v jeho Divadle Bez zábradlí od sobotní desáté hodiny. Fanoušci měli takřka celý den, aby legendě českého filmu vzdali hold. Lidé se tam mohli zapsat do kondolenční knihy a položit květiny. Otevřená byla při té příležitosti i divadelní kavárna.

Rakev ale v divadle vystavená nebyla. Nejbližší rodina dala Heřmánkovi sbohem už v pondělí na přísně utajeném obřadu v motolském krematoriu. Květiny mohli příznivci klást k hercově velké fotografii.

"Karel Heřmánek si nikdy nepotrpěl na veřejné oslavy. Co však dokázal překousnout, byla spontánní posezení s přáteli, na kterých popouštěl uzdu svému bonvivánství, lásce k životu a humoru. Rozhodli jsme se proto zorganizovat ‘tajnou‘ oslavu na jeho počest, na které si všichni přátelé a veřejnost budou moci připomenout jeho cestu životem," popsali pozůstalí.

[chooze:article;value:572552]

S Heřmánkem se přišli rozloučit například jeho herečtí kolegové Petr Kostka, Jaroslav Satoranský, Zdeněk Dušek, Zdeněk Maryška nebo Roman Zach. Smuteční věnec pak zaslali například prezident Petr Pavel, Státní fond kinematografie nebo některá divadla. Brány hereckého svatostánku byly pro truchlící otevřeny do 17. hodiny. 

Heřmánek zemřel za tragických okolností 24. srpna. Na střelnici obrátil zbraň proti sobě. Podle svědků se těsně předtím dlouze zadíval do mobilu, pak si přitiskl zbraň ke spánku a stiskl spoušť. Zabránit se mu v tom pokusil instruktor, ale marně.

Motivy sebevraždy stále nejsou zcela jasné. Spekuluje se, že herec trpěl zákeřnou rakovinou.

Heřmánek se střelil do spánku. Instruktor se herce snažil zachránit:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.