Poslední rozloučení s Ladislavem Trojanem: Měl životní šťávu, řekl Hřebejk

Uctít památku Ladislava Trojana přišli na zádušní mši do kostela svatého Ignáce na Karlově náměstí v Praze jeho dva synové Ondřej a Ivan s rodinami. Vnuci slavného herce František a Josef, které doprovázela jejich maminka herečka Klára Trojanová Pollertová, se při příchodu neubránili slzám.

S Ladislavem Trojanem se přišla naposledy rozloučit řada jeho hereckých kolegů, například Eliška Balzerová, Simona Postlerová, Otakar Brousek nebo Petr Nárožný. Nechyběli ani známí režiséři Jiří Strach či Jan Hřebejk. 

[chooze:article;value:480009]

"Já jsem měl na panu Trojanovi rád hlavně jeho povahu, která byla velice šťastná. Jeho odchod je takový, jaký bychom si přáli všichni. Já ho znám jako člověka, který měl výborný smysl pro humor a do poslední chvíle si zachoval životní šťávu, což je obdivuhodné. Bez něj by Dejvické divadlo bylo chudší," řekl režisér Jan Hřebejk.

"Já jsem s panem Trojanem hrávala léta v Divadle na Fidlovačce a mám ho v srdci jako člověka s nesmírným optimismem a radostí v srdci. My jsme se poprvé setkali Tylově Fidlovačce v roce 1998, na což nikdy nezapomenu," svěřila se herečka Zuzana Vejvodová. "Dalším generacím by mohl předávat asi životní optimismus, on byl duchem vždycky mladý," dodala Vejvodová s úsměvem.

"Prosím vás mně se nechce vůbec mluvit, je mi smutno," řekl se slzami v očích herec Svatopluk Skopal. "Budu na něj vzpomínat v dobrém. Jako herec udělal strašně moc práce a lidi ho měli velmi rádi. Jednou člověk musí odejít z tohoto světa a on odešel v dobrém, netrpěl. Měl jsem na něm nejraději skromnost a pokoru. On byl i na jevišti člověk," řekl úspěšný chirurg Pavel Pafko, jehož dcera se vdala za Ondřeje Trojana.

[chooze:article;value:480129]

"Dnes nad ránem zemřel náš milý táta, herec Ladislav Trojan. Odešel ve spánku, v klidu a míru. Úsměv měl na tváři do poslední chvíle," oznámili v neděli na sociálních sítích synové oblíbeného herce. Ladislav Trojan se objevil  ve více než stovce filmů a seriálů, například v detektivce Na kolejích čeká vrah, komedii Vrchní, prchni, pohádkách Princ a Večernice či O statečném kováři nebo v seriálech Křeček v noční košili či Pojišťovna štěstí. Naposledy ho mohli diváci spatřit v komedii Vlastníci a v dramatu Cena za štěstí.

Ladislav Trojan se narodil 1. srpna 1932 v Praze. Od dětství hrál ochotnické divadlo. Po gymnáziu vystudoval v Praze DAMU. Začínal v Realistickém divadle, následně přešel do Městských divadel pražských, kde zůstal až do odchodu na penzi v roce 1996.

[chooze:article;value:430121]

Ale i pak spolupracoval s různými divadly a v představeních vystupoval jako host, například v Divadle Na Fidlovačce to bylo ve hrách Fidlovačka a Slaměný klobouk, vystupoval i v Divadle ABC či v Divadle Radka Brzobohatého.

Trojan se objevil v prvním československém televizním seriálu Rodina Bláhova. Diváci si jej pamatují z televizního seriálu Tři chlapi v chalupě, kde hrál nejmladšího člena rodiny Potůčkových Vendu. oslední filmy s Ladislavem Trojanem měly premiéru v roce 2019.

Podívejte se na video, jak Ladislav Trojan zavzpomínal na seriál Tři chlapi v chalupě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.