Poslední rozloučení s Patejdlem bude v Praze. Diagnózu zjistil teprve nedávno

"Mého manžela zasáhla nečekaně a především zcela skrytě velmi zákeřná nemoc. Jeho odchod byl zapříčiněn důsledkem celkového vyčerpání organismu při progresi zákeřného zhoubného onemocnění slinivky břišní," sdělila na facebooku zesnulého muzikanta jeho žena.

Diagnózu Patejdl zjistil jen 14 dnů před smrtí. "Nejprve o své nemoci věděl jen sám Vašo a já, následně pak jeho tři synové. Manželovo srdce dotlouklo v brzkých ranních hodinách v sobotu 19. srpna 2023. Vašo odešel obklopen svými nejbližšími," uvedla Miluše Patejdlová.

V svém příspěvku poděkovala lékařům za jejich péči a lidský přístup. "Poslední rozloučení se uskuteční ve středu 30. srpna 2023 od 14 hodin v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově," oznámila také.

[chooze:article;value:518568]

Toho se mohou zúčastnit i fanoušci oblíbeného hudebníka. Pro širokou veřejnost vyhradí prostor na nádvoří Strahovského kláštera.

Patejdl byl nejen členem, ale především spoluzakladatelem kapely Elán. Napsal řadu známých písní. Spolupracoval mimo jiné také se zpěvákem Richardem Müllerem, pro kterého složil hit "Po schodoch". Je autorem hudby k filmům Fontána pro Zuzanu 1, 2, 3.

Po smrti vyšly najevo důvody, proč Vašo Patejdl kdysi opustil Elán:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.