Moderní bydlení

Poslední zavazadla z Prahy dorazila k majitelům. Situace se ale může opakovat

Většina lidí, kteří od minulé neděle postrádali kufry, už je dostala. Poslední ale odletěl ke svému majiteli na Kanárské ostrovy až po týdnu. "Veškerými volnými linkami a kapacitami se ta zavazadla, která zůstala tady na Letišti Václava Havla, odeslala ke svým majitelům, jak to bylo možné. Poslední zavazadlo jde dnes, protože zkrátka nebylo žádné jiné spojení," řekla v neděli mluvčí pražského letiště Klára Divíšková. 

Společnost Czech Airlines Handling, která v Praze denně vyloží a naloží asi 240 letadel, ale připouští, že se podobná situace může opakovat. Vše záleží na míře zpoždění letadel. "Na standardní zajištění tohoto objemu provozu máme lidí dost. Standardní provoz je míněno v objemu zpožděných letů do 40 % z tohoto počtu, a když ta nepravidelnost bude do hodiny, tak ještě jsme schopni na to reagovat," vysvětlil místopředseda společnosti Michal Soukup. "Pokud by nastala nějaká větší nepravidelnost, jako se to stalo minulý víkend, tak tam nejsme schopni to 100procentně zvládnout," připustil. 

[chooze:article;value:563392]

Letecká spojení v Praze měla v neděli v průměru 40minutová zpoždění. Dopolední přílet z Antalye měl ale i více než hodinové. Zatímco v týdnu čekali lidé při příletu na své zavazadlo asi hodinu, nyní to byla už podstatně kratší doba. 

Už ve čtvrtek mělo letiště přijít se jménem krizového manažera, ten prý má ale závazky vůči stávajícímu zaměstnavateli, a tak vyčkává až do příštího týdne. Nastoupit do Czech Airlines Handling by měl od 1. srpna. 

"Už nyní se samozřejmě seznamuje s tím, jak ta společnost funguje. Je zapotřebí zajistit personální stabilitu a stabilitu té společnosti. Samozřejmě může docházet k nějakému zpožďování letů, ale není možné, aby byl nedostatek pracovníků v tu chvíli v té společnosti," doplnila Divíšková. 

Jedním z problémů je, že pracovníci letiště musejí mít ověření spolehlivosti. Jeho získání trvá dva měsíce, a dokud ho zaměstnanec nemá, musí pracovat s prověřeným doprovodem, a to opět ubírá pracovní kapacity.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.