Pošta na Kladensku nevydávala důchody. Na pobočce jí došla hotovost

Senioři, kteří si v pátek vyrazili pro důchod na poštu ve Stochově na Kladensku, odešli mnohdy s nepořízenou. Poště totiž rychle došla hotovost. "Oni vědí, že jsou důchody, a nepřivezou peníze," stěžovala si například paní Julie, které se problém také dotkl.

"Naštvalo mě to. Když nemá někdo peníze, tak to pro něj může být problém. Lidé se na pobočce i hádali. Já jsem raději odešla," popsala důchodkyně atmosféru na místě. Stejný problém podle ní na poště řešili i v pondělí ráno. "Já sotva chodím, došla jsem si tam s chodítkem a stejně důchod nemám," dodala.

[chooze:article;value:511166]

Problém s nedostatkem peněz potvrdil jak jeden za zaměstnanců pobočky, tak mluvčí České pošty Matyáš Vitík. "Na zmíněné poště skutečně chyběla hotovost, proto několik důchodů nemohlo být vyplaceno," sdělil redakci TN.cz. Pošta podle něj udělala chybu v plánování. "Na poštu bylo objednáno málo peněz. Tento případ je ojedinělý," tvrdil.

"Za tuto chybu bychom se našim klientům chtěli omluvit. Dnes odpoledne bude tato situace napravena a důchody a další peněžní služby bude možné opět vyplácet," doplnil dále Vitík. To potvrdila také samotná pobočka. "Peníze už dorazily. Už dáváme lidem vědět, že si pro důchody můžou přijít," potvrdil před čtvrtou hodinou odpolední redakci TN.cz zaměstnanec pobočky.

Lidé, kterých se chyba ve vyplácení důchodů dotkala, si můžou podle vedení České pošty na nedostatky služeb stěžovat buďto přímo na pobočce, nebo prostřednictvím call centra na lince 800 704 410. Využít mohou také e-mailovou adresu info@cpost.cz.

Česká pošta zrušila 300 poboček. Na konci června otevřely naposledy: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.