Pošta už brzy zavře některé pobočky. Vyplácení důchodů se proto změní

Od 1. července ruší Česká pošta 300 poboček. Na mnohé z nich si tisíce důchodců chodí pro penzi, a někteří teď proto nevědí, jak se situací naložit. Uzavírání poboček ale vyplácení prý neohrozí. Česká pošta chce důchodcům situaci ulehčit.

O nových možnostech informuje pošta na svých pobočkách a pomocí letáků, které má redakce TN.cz k dispozici. Pokud tedy pobočku, na kterou jste si chodili dosud pro důchod, zavírají, máte dvě možnosti. Buď si můžete nechat důchod doručovat přímo domů, nebo si vybrat jinou pobočku.

[chooze:article;value:509138]

​Pokud se vám ale možnost, že by vám důchod byl doručován až domů, nelíbí a raději byste zvolili jinou pobočku, budete o to muset požádat. Na každé pobočce vám ale pomohou žádost vyplnit. Jako novou pobočku si můžete vybrat jakoukoliv poštu, která vám vyhovuje.

K žádosti o změnu vyplácení důchodu potřebujete jen občanský průkaz nebo cestovní pas. Pokud máte po ruce, vezměte s sebou i doklad od vyplaceného důchodu z předchozího období. Ten ale není nutný.

Pokud změnu do 1. července nestihnete, nezoufejte. Podle České pošty o svůj důchod nepřijdete. Od 3. července bude připravený na nové ukládací poště. Její adresu byste měli najít na plakátu v prostorech rušené pošty.

Česká pošta vydala speciální známky na počest Šafránkové a Abrháma:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.