Pošta zavedla změny v doručování balíků. Přinesly závažný nežádoucí efekt

Cenný balík s drahou audiotechnikou našel Zdeněk Polášek ležet před svým domem víceméně náhodou. "Říkám si: 'Jak to? Čí to je?' A koukám, že to je můj balík. Ale žádnej jsem nepřevzal," prozradil. 

"Do krajských redakcí obvykle posílám televizní techniku," vysvětlil Martin Hošek z oddělení technických provozů televize Nova. "Posílal jsem bezdrátový mikrofonní set, který je složen z vysílače, přijímače a mikrofonu, jako cenný balík. Ještě se mi nestalo, aby doručovatel hodil zásilku jen tak za plot," doplnil. 

Zdeněk Polášek tedy zavolal na depo, aby mu situaci vysvětlili. Počet otázek tím ale ještě stoupl. "Oni tvrdili, že mi balík předali a že jsem já to podepisoval," řekl. 

[chooze:article;value:500000]

​Šéf libereckého depa si nakonec doručovatele zavolal a ten vše přiznal. "Udělal tam parafu. Já jsem mu to zakázal a řekl jsem, že už nikdo to dělat takhle nebude. Fakticky jsem to s ním vyřešil, udělal jsem s ním zápis, víckrát se to opakovat nebude. Pokud nebudete k zastižení doma, nechá vám lísteček a tím to hasne," vyjádřil se vedoucí.

Doručovatel chtěl evidentně dosáhnout na nově vypsanou odměnu. Pokud by úspěšně roznesl sto balíků za den, dostane prémie pět set korun.

"Ten systém dříve fungoval tak, že bylo motivováno celé konkrétní depo. Teď jsme to změnili tak, že je motivován za ty doručené balíky každý jednotlivý doručovatel. V současné době to průběžně vyhodnocujeme, nicméně první ucelená čísla budeme mít po ukončeném měsíci, takže pak budeme moci zhodnotit, jestli v těch prvních týdnech to vedlo ke zlepšení, či nikoliv," okomentoval nový systém mluvčí České pošty Matyáš Vitík. 

Pošta usuzuje, že jde jen o selhání jedince a odkazuje se na 56 milionů vloni rozeslaných zásilek s minimálním počtem selhání.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.