Postřelená Míša opět u výslechu. I když pedagoga obvinili, případ provází záhada

[chooze:gallery;value:31338]

​V Bratislavě v pondělí krátce před desátou hodinou ráno proběhl další výslech postřelené kadetky bratislavské policejní akademie. Celý incident ze začátku března si Míša dobře pamatuje. Ráno byla na střelnici, během dne udělala zápočet a potom se všechno pokazilo. Jejímu instruktorovi ze střeleckého kroužku měla omylem vypálit zbraň. Kulka zasáhla Míšinu plíci a poškodila i obratel.

Dívka byla po incidentu téměř celou dobu při vědomí. Až před nemocnicí náhle zkolabovala. "Vzpomínám si, že tam mě probrali asi po dvou dnech, a pamatuji si, že jsem ležela na posteli a nemohla jsem pohnout nohama. Že jsem byla jen v bolestech a nemohla jsem se hýbat," prozradila už dříve v rozhovoru pro TV Markíza.

Vyšetřovatelka si pro novou výpověď Míši musela přijít do Nemocnice sv. Michala, kde je dívka od minulého týdne hospitalizovaná kvůli zánětu ledvin, informují tvnoviny.sk. Jako první na místo dorazil advokát obviněného instruktora, po něm právní zástupce postřelené kadetky.

[chooze:article;value:501001]

​"Po vznesení obvinění je vždy třeba zopakovat všechny procesní úkony, takže její výslech bylo třeba do detailu celý zopakovat. Popsala všechno. Pamatuje si, takže vyšetřovatelům dala podrobný popis toho, co se událo," přiblížil právní zástupce kadetky Marko Polakovič.

Míšu měl postřelit instruktor Vladimír Š. během střeleckého kroužku při cvičení, které nazval "duelem". Kromě Míši byly u incidentu ještě další dvě studentky. Novinářům to už dříve sdělil advokát postřelené dívky s tím, že studenti kromě manipulace se zbraní trénovali i střelbu na sebe. Ze zbraně nyní již obviněného pedagoga měl přitom vyjít ostrý náboj.

"Ostrý náboj tam neměl co dělat a dosud nevíme, jak se tam vůbec mohl dostat a takto i vypověděl pan Šeparnev. Šlo opravdu o jeden ostrý náboj, který se na místě našel," uvedl advokát obviněného instruktora Ľuboš Pejhovský.

[chooze:article;value:498522]

​Dodal, že výslech trval přibližně dvě hodiny a vše podle něj proběhlo profesionálně. Celou záležitost považuje za dostatečně objasněnou. "Předložili jsme vyšetřovatelům oficiální dokumenty autorů, profesorů Akademie policejního sboru, kde je speciálně psáno, jakým způsobem se má přibližovat tento trénink reálným situacím a ve smyslu této metodiky pan Šeparnev vedl výcvik," hájil svého klienta.

Míša by měla jít brzy z nemocnice domů. "Pevně věřím a doufám, že se dostane do Kováčové, kde by jí mohli poskytnout další zdravotní péči v rámci rehabilitace, aby se její stav mohl lépe vyvíjet a zlepšovat," dodal Polakovič.

Rodiče zatím doma chystají všechno tak, aby se Míša mohla pohybovat po celém bytě. Po nešťastné události na policejní akademii zřídili nejbližší mladé kadetky i transparentní sbírku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.