Potetovaný muž měl v Praze napadnout tři cizince. Pátrá po něm policie

Ze záběrů bezpečnostní kamery je zřejmé, že se podezřelý přišel nejspíš jenom porvat. Zamířil si to rovnou ke třem cizincům, které začal provokovat. Netrvalo dlouho a začala roztržka, po které skončil jeden z cizinců se zraněným obličejem.

"Kriminalisté z oboru extremismu a terorismu pražské policie se zabývají případem, kdy zatím neznámý muž zaútočil na tři cizince, kteří stáli před domem a kouřili. Na kamerových záběrech sice napadení nevypadá nijak dramaticky, ale jeden z poškozených se zraněním skončil v nemocnici a musel podstoupit chirurgický zákrok," informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

[chooze:article;value:486435]

Protože napadení byli cizinci, kriminalisté řeší případ jako přečin násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci spolu s přečinem výtržnictví. Za to útočníkovi hrozí až tři roky vězení. Případ se stal v Praze 8 v Olštýnské ulici už loni v říjnu, policisté ale zatím podezřelého nenašli, a tak žádají veřejnost o pomoc.

"Muž byl snědší barvy pleti, odhadovaný věk okolo 30 až 35 let. Vysoký přes 170 centimetrů, byl urostlé postavy, měl vyholené vlasy, prošedivělé vousy a tetování na levé ruce," popsal Daněk.

Na sobě měl v době činu bílé sportovní boty, tmavé teplákové kalhoty, tmavé triko s krátkým rukávem a zelenou mikinu přes ramena. Pokud muže někdo pozná, ať se obrátí na linku 158.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.