Potřebujete moře a slunce? Víme, která destinace je právě teď nejlepší!

 „Hlavními argumenty pro návštěvu Egypta jsou stabilní a příjemné klima a skvělý poměr ceny a kvality. Magnetem, který přitahuje davy cestovatelů je i samotné Rudé moře, ve kterém se prohání stovky různých druhů ryb mezi nádhernými korály. Sympatická je i délka letu, do egyptského letoviska Hurghada se přímý letem dostanete už za 4,5 hodiny, a to jak z Prahy,  taky i Brna a Ostravy,“ říká obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek.

​​Plážová pohoda i dobrodružství v poušti

Kromě slunění a koupání se můžete vydat i do pouště, kde zažijete písečné dobrodružství hned na několik způsobů. Projedete se tady na velbloudovi, zasvištíte si po dunách na buginách a navštívíte i beduínskou vesničku. „Potkáte se tady s místními obyvateli tzv. beduíny, kteří tu žijí v poklidu a v duchu starých tradic. Připraví vám silný arabský čaj i tradiční chléb, které přímo před vašimi zraky připraví místní ženy a dívky,“ doplňuje Lenka Pátek. 

Dobroty kam se podíváš

Egyptská kuchyně vás nadchne svou rozmanitostí a originálními chuťovými kombinacemi. Vynikající jsou její masité pokrmy jako egyptská obdoba šiškebabu, které se zde říká shawarma, netradiční směs luštěnin a zeleniny kushari a až z dob faraonů pocházející kaše ful mudammas připravovaná z bobů, česneku a citronové šťávy.

Veškeré pochutiny můžete zapít pivem Stella nebo sáhněte po ibiškovém čaji karkade. Ten nabízí skvělé osvěžení v egyptských parnech. Podává se teplý i studený.

Chuťové pohárky potěší i kouření vodní dýmky s různými druhy příchutí, od manga po borůvky či vodní meloun.

Do Údolí králů? Jedině teď!

Návštěva egyptských památek je obecně mnohem příjemnější mimo letní sezónu. To platí pro legendární Karnak, Luxor, pyramidy i třeba Káhiru, ale ze všeho nejvíce pro vždy rozpálené Údolí králů. Tam mohou v letních měsících teploty dosahovat až 50 °C, což představuje opravdovou výzvu snad pro každého cestovatele.

Vybere si každý

Ke skvělé dovolené patří nejen spousta úžasných zážitků, ale také špičkové ubytování. Zdejší hotelové komplexy nabízí širokou škálu výběru, od těch lacinějších až po opravdu luxusní. „V Hurghadě doporučuji hotel Beach Albatros Resort, který má nejen krásnou pláž, ale také vlastní aquapark. V jeho blízkosti se navíc nachází řada obchodů,“ říká Lenka Pátek z CK Blue Style.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.