Povodeň a smečka rotvajlerů. Na požár domu hasiči jen tak nezapomenou

[chooze:gallery;value:37422]

Plameny vyšlehly v obci Stříbřec u Třeboně v úterý před 19. hodinou. Dům hořel v plném rozsahu, zasažena byla především střecha a vzplálo i osobní auto, uvedl HZS Jihočeského kraje na facebooku.

"Průzkum ukázal, že dům stojí v záplavovém území. Voda dosahovala na jedné straně domu do výše přibližně půlmetru, na straně druhé skoro do metru," popsali hasiči.

Pohyb hasičů i jejich techniky v podmáčeném terénu tak byl velmi ztížený, jedna cisterna zapadla a musel ji vytáhnout vyprošťovací automobil.

[chooze:article;value:573604]

Mnohem větší komplikací však byla smečka psů. "Okolo celého domu byl plot s elektrickým ohradníkem, ve kterém volně pobíhalo 15 velkých bojových psů (rotvajlerů)," uvedli hasiči. "Extrémně podmáčený terén, dům do téměř metru pod vodou a 15 velkých bojových rotvajlerů – tuhle kombinaci při likvidaci požáru domu prostě nechcete," komentovali.

Pohotovostní služba vypnula elektřinu a většina psů se rozutekla. Hasiči si museli dávat pozor na tři z nich, kteří se potulovali kolem, a na dva v domě, kteří je nehodlali pustit dovnitř. Ty musel nakonec uspat přivolaný veterinář. Šesti jednotkám hasičů se požár podařilo lokalizovat v půl deváté večer. 

"Po uhašení požáru byla v domě nalezena mrtvá osoba. Byla nařízena soudní pitva. Případ řeší jindřichohradečtí kriminalisté," informovala pak mluvčí policie Štěpánka Schwarzová. 

"Kvůli agresivním psům vyjeli na místo policisté zásahové jednotky, aby zajistili bezpečnost zasahujících policistů," doplnila mluvčí. Vzniklou škodu odhadl hasičský vyšetřovatel na milion a půl korun, příčinu vzniku požáru zjišťuje.

Nečekané rozuzlení obřího požáru na Svitavsku. Způsobila ho válečná munice (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.