Povodeň proměnila obec na Zlínsku v lagunu. Voda zatopila ulice i domy

Místní jí říkají Svodnice. Nenápadná říčka se ale v Sazovicích vylila z břehů a voda si razila vlastní cestu. "Bylo to tak rychlé, že jsme nestíhali opravdu vůbec nic. Bylo to opravdu hrozné," řekl pan Ivan. "Zahradou se sem nesla voda, tady přes sousedy, jedno jezero, no," doplnila paní Miroslava.

V podstatě v jedné laguně skončilo koupaliště, hřiště, zahrady i ulice. "Jsem unavená z toho, co se děje, prošla jsem si před dvěma roky nemocí, ještě nejsem z toho venku a už je další zkouška osudu," dodala paní Miroslava.

"Auto jsme taktak odváželi a museli jsme dávat pytle, abychom v baráku neměli až tolik vody, protože se to odčerpávalo z toho baráku, zas jsme to nemohli vyčerpat všechno, aby nám to nevytrhalo podlahy," postěžoval si pan Ivan.

[chooze:article;value:560384]

​Proud vody ohrožoval i malou štěněčí slečnu Miu, naštěstí se včas dostala do domu. "Naši otevřeli dveře, tak psík vletěl do baráku, to bylo jediný štěstí. Plavat umí, ale ten proud, jaký tady byl, tak to by neměla opravdu šanci," popsal pan Ivan.

Na první pohled by už dnes skoro nikdo nevěřil, co se tady před dvěma dny dělo. Kdo mohl, přiložil ruku k dílu. "Pomáhám, musí se pomoct prostě. Bylo by dobré, kdyby to bylo častěji to semknutí, ale ne tady při této situaci," řekl pan Jiří.

Lidé pomáhali odklidit bahno i ve sportovním areálu a na koupališti. "Motory byly zaplavené, bohužel, potokem, bahnem a ta technická část je na tom nejhůř, tam už to bude na odbornících než na nás," popsal pan Petr.

"Když je taková nečekaná situace, tak člověk nepřemýšlí, neví, co má začít dělat jako první, ale jak to skončí, tak si to začne uvědomovat až potom, až je po všem," popsala paní Michaela.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.