Povodeň spláchla výrobu limonád i pivovar. Vraťte nám sudy, prosí Kofola

[chooze:gallery;value:37413]

​Jedním z nejvíce zasažených měst při povodních byl Krnov na Bruntálsku. Ve městě, kterým protékají řeky Opava a Opavice, vyplavila velká voda desítky domů. Poškodila i továrnu na výrobu oblíbeného nápoje.

Nejhorší byla pro společnost Kofola situace v noci na pondělí. "Přestože jsme byli dopředu dobře připraveni, v Krnově zasáhla více než stoletá voda, která silně zasáhla do životů našich zaměstnanců a pochopitelně se nevyhnula ani našemu výrobnímu závodu a skladům. Voda se dostala do celého areálu, aktuálně ji odčerpáváme ze všech míst a zjišťujeme rozsah škod. Snažíme se spustit záložní elektrocentrálu, neboť město Krnov je stále bez proudu," uvedl generální ředitel skupiny Kofola Jannis Samaras.

[chooze:article;value:574121]

​Povodeň zaplavila areál, kde se nápoj vyrábí a skladuje. Několik nerezových barelů, v nichž se rozváží, dokonce velká voda odnesla s sebou. "Za jejich navrácení budeme nálezcům moc vděční! Díky našim obchodním týmům jsme schopni si je vyzvednout kdekoliv po Česku. Mrzelo by nás, kdyby kvůli povodni zůstaly tam, kam nepatří, tedy bezprizorní v přírodě,“ dodal Samaras.

Továrna ale není jediným místem, které firmě voda zatopila. Kromě krnovského areálu zatopila řeka také pivovar Holba v Hanušovicích. Třetí pivovar skupiny v Přerově, kde se vaří pivo Zubr, voda naštěstí neponičila, řeka Bečva se tam navzdory obavám z břehů nevylila.

Moravskoslezská policie v úterý dopoledne oznámila, že zadržela skupinu, kterou podezírá z rabování. V jejich autě nalezla potlučené sudy na nápoje. "Zadrželi jsme tři osoby, se kterými činíme procesní úkony, a to pro podezření ze zločinu krádeže. V případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až 8 let," uvedla na sociální síti X moravskoslezská policie. Jestli sudy patří společnosti Kofola, není zatím jasné.

V Chomutově jsou zatopené domy. Hasiči odčerpávají vodu z Moravy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.